FZH MASSAGE & PILATES

Gecertificeerde, veilige en vaardige sport en ontspanningsmassages en pilates lessen bij jou aan huis, op het werk en op locatie in Amsterdam en de regio Noord-Holland.                                                    Tel.06-53894847      info@fzhmassage.nl          

 
 

Alle behandelingen & diensten op een rijtje:


MASSAGES:

 

Sportmassage

De FZH sportmassage behandeling is geschikt voor iedereen die met regelmaat beweegt en een echte aanrader voor de fanatieke sporter. Een sportmassage vóór een inspanning en/of sportieve prestatie stimuleert de doorbloeding wat helpt om beter te presteren. Een ontspannende sportmassage na een inspanning en/of sportieve prestatie helpt afvalstoffen sneller af te voeren waardoor het lichaam wordt gestimuleerd sneller te herstellen. Na afloop van deze massage voel je je ontspannen en zul je minder last van spierpijn hebben. 


Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage, ook wel wellnessmassage genoemd, is een ontspannende, rustige en kalmerende massage die geschikt is voor bijna iedereen. De FZH ontspanningsmassage is dan ook een echte aanrader om aan jezelf of iemand ander cadeau te geven. Door de vele herhalingen van de massage handgrepen, de aromatische oliën naar eigen keuze en de rustige wijze van masseren durven de spieren te ontspannen. Tevens wordt de doorbloeding gestimuleerd en de stofwisseling verbeterd. Gun jezelf eens moment van rust en aangename ontspanning. 


Fascia Release & Triggerpoint behandeling met aansluitend korte massage

De FZH Triggermassage is een fascia release en triggerpoints behandeling waarbij ik je na afloop uitleg en voordoe hoe je je zelf kunt behandelen met aansluitend een korte massage. Deze behandeling duurt in totaal 60 minuten.  Indien ik tijdens een andere massage triggerpoints tegenkom behandel ik deze tijdens de behandeling maar bij de Triggermassage gaan we er dus wat dieper op in..

Triggerpoints  = pijnlijke knelpunten in spieren veroorzaken hoofdpijn, pijn in nek en kaak, pijn in de onderrug, tennisarmen en carpaaltunnel-syndromen. Ze zijn de bron van de pijn in gewrichten, zoals de schouder, pols, heup, knie en enkel, die zo vaak wordt aangezien voor artritis, tendinitis, bursitis, en letsel aan de gewrichtsbanden. Triggerpoints veroorzaken ook nog vele andere symptomen, zoals duizeligheid, oorpijn, sinusitis, misselijkheid, maagzuur, hartritmestoornissen, pijn aan de geslachtsdelen en gevoelloosheid in handen en voeten. Zelfs fibromyalgie kan zijn oorsprong hebben in triggerpoints. Gelukkig komen de symptomen die door triggerpoints worden veroorzaakt voor in voorspelbare patronen. Als je weet waar je zoeken moet, zijn triggerpoints gemakkelijk te vinden en uit te schakelen. Fascia Release is het losmaken van alle weefsel structuren rondom spieren en botten. Hiertoe bestaan diverse benaderingen en behandelmethoden zoals westers als oosterse. 


Voetreflexzonemassage

De FZH voetreflexzonemassage is een verkwikkende & ontspannende massage van de voeten waarbij de massage afgewisseld wordt met pressie/druk op de meridianenreflexzones die volgens de leer van de acupunctuur op de voet liggen. Door het masseren van deze meridianenreflexzones op de voet gaat er een stimulerende werking uit naar het corresponderende orgaan en/of lichaamsdeel. Het doel van deze massage is het lichaam weer in evenwicht te brengen en je een aangename ontspanning te laten ervaren. Bij de voetbehandeling zit je volledig gekleed en ontspannen op de massagebank en ben je heerlijk toegedekt. Deze voetreflexzone massage kan ook worden toegevoegd aan een deel- of algehele massage. 


Stoelmassage op maat

De FZH Stoelmassage op Maat wordt uitgevoerd in 20 tot 60 minuten. Je kunt kiezen uit een stoelmassage aan huis, op de werkplek op kantoor en/of tijdens zakelijke (sport)evenementen. Deze drukpuntmassage gaat over de kleding heen en is ideaal om in korte tijd een effectieve weldadige massage aan te ontvangen. Ik heb in 2016 twee aanvullende stoelmassage specialisaties gevolgd waardoor ik een stoelmassage op jouw kan maken waarbij eventueel ook de benen gemasseerd worden en rek en strekoefeningen gedaan kunnen worden.

De FZH Stoelmassage op het werk is een aanrader om werknemers mee te verwennen en te stimuleren tot nog betere prestaties. Bij regelmatig aanbieden op de werkplek helpt deze massage stress te verminderen en het ziekteverzuim terug te dringen. De stoelmassage is tevens een leuke traktatie bij zakelijke evenementen, congressen en damesavonden en feestavonden om aan te bieden. 


Zwangerschapsmassage/ Massage in zijlig

De FZH zwangerschapsmassage is een ontspanningsmassage van hoofd, nek, schouders, rug, bekken, benen, kuiten, armen en handen. Tijdens de behandeling lig je op je linker en daarna op de rechterzij op de massagetafel en wordt je lichaam warm toegedekt en extra ondersteund met kussentjes. De massage wordt uitgevoerd met de handen en de onderarmen waarbij gebruik wordt gemaakt van veel olie en veel herhalende strijkende massage handgrepen. Je kiest zelf de natuurlijke aromatische olie waarmee je gemasseerd wilt worden. Deze rustige en veilige massage stimuleert de afvalstoffen het lichaam sneller te verlaten en het vermindert mogelijke kramp in de kuiten en eventuele klachten in het bekken en de onderrug en/of nek.

Het doel van deze zwangerschapsmassage is een verbetering van de bloedcirculatie, ontspanning en een evenwichtig gevoel vol vertrouwen in de toekomst.


Oncologische massage/Massage bij/na kanker

Ben je in gevecht met of herstellende van kanker? Bij Franciska van FZH Sport en Wellnessmassage ben je in gediplomeerde, vaardige en veilige handen. Samen maken we speciale zorgafspraken teneinde jou de beste en veiligste massage te geven welke jou kan ondersteunen in het gevecht tegen en je vervolgens kan stimuleren bij je herstel van kanker. De massage wordt op maat gemaakt en kan bijvoorbeeld bestaan uit een heel zachte hand of voetmassage, een heel zachte aanraking of een heel zachte voetreflexzonemassage. Ik heb de specialisatie Masterclass Massage bij Kanker gevolgd bij Holos Utrecht in 2016 welke mij in staat stelt jouw veiligheid te waarborgen. 


BLESSURE PREVENTIEVE INSTRUCTIES & PILATES


Blessure preventieve instructies en oefeningen voor thuis

Blessure preventie bestaat onder andere uit het op tijd herkennen van (beginnende) blessures en de behandeling hiervan. Zo mogelijk kan ik je helpen met klachtgerichte massagebehandelingen met als doel om het lichaam te stimuleren om volledig te herstellen. Bij elke FZH sport massage behandeling krijg je, indien gewenst, gratis blessure advies, trainingsadviezen en oefenvormen op maat. 


Personal Pilates & Perfect Pilates

Ben je herstellende van een blessure? Lukt het je maar niet om weer aan het sporten te gaan en vind je het gewoon moeilijk om de tijd te nemen weer naar een sportschool/sportles te gaan terwijl je weet dat je lichaam het wel heel erg nodig heeft? 

Maak het jezelf dan iets gemakkelijker en reserveer de FZH Personal Pilates trainer! Ik kom naar je toe op het moment dat het jou uitkomt.

Ik leer je Pilates grond en mat-oefeningen waarbij je je kern-spieren weer leert gebruiken zodat je binnen korte tijd veel sterker zult worden. Samen werken we weer naar een sterk lichaam toe waar je (weer) op durft te vertrouwen! Wedden dat je na 10 lessen wel weer durft aan te sluiten op een sportschool of sportclub! (duo/trio/groepstraining is ook mogelijk)