MASSAGE EN PILATES BIJ JOU AAN HUIS & OP LOCATIE

Gecertificeerde, veilige en vaardige sport en wellnessmassage bij jou aan huis, op het werk en op locatie in Amsterdam en de regio Noord-Holland.   Tevens pilates privé en groepslessen in heel Noord-Holland                         Tel.06-53894847      info@fzhmassage.nl          

Sportmassage, Ontspanningsmassage, Fascia Release & Triggerpointbehandeling, Voetreflexzonemassage, Stoelmassage, Zwangerschapsmassage en Oncologische Massage (Massage bij Kanker) in Amsterdam en de regio Noord-Holland. Hieronder lees je meer uitgebreid over alle massagebehandelingen die je bij jou aan huis kunt reserveren:

 Sportmassage

De FZH sportmassage is geschikt voor iedereen die met regelmaat beweegt en een echte aanrader voor de fanatieke sporter met wat meer ontwikkeld spierweefsel. Een sportmassage vóór een inspanning of sportieve prestatie stimuleert de doorbloeding wat helpt om beter te presteren. Een ontspannende sportmassage ná een inspanning of sportieve prestatie helpt om afvalstoffen sneller af te voeren waardoor het lichaam wordt gestimuleerd om beter en sneller te herstellen. Na afloop van deze sportmassage voel je je ontspannen en zul je minder last van spierpijn hebben.  Franciska kenmerkt zich door haar traditionele sport massage en het nog daadwerkelijk omvatten van de hele spier waardoor de hele spier wordt behandeld ipv een stukje. Echte sportmassage zoals het bedacht is dus!

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage, ook wel wellnessmassage genoemd, is een ontspannende, rustige en kalmerende massage die geschikt is voor echt iedereen. Deze massage is dan ook een echte aanrader om aan jezelf of iemand ander cadeau te geven. Door de vele herhalingen van de massage handgrepen, de aromatische oliën en de rustige wijze van masseren durven de spieren maar ook de geest helemaal te ontspannen. Tevens wordt de doorbloeding gestimuleerd en de stofwisseling verbeterd. Gun jezelf eens moment van rust en aangename ontspanning. Franciska kenmerkt zich in deze massage dat zij zich qua intensiteit aanpast aan de cliënt en ondertussen toch ook de spieren goed behandeld. Een weldaad dus als je ooit eens te hard bent behandeld. Laat je overtuigen hoe een echte ontspanningsmassage hoort te zijn en je bent verslaafd!

Fascia Release

Fascia Release is het losmaken van alle weefsel structuren rondom spieren en botten. Hiertoe bestaan diverse benaderingen en behandelmethoden zowel westers als oosterse.  Bij de westerse methode betekent dat handmatige manipulaties na het doen van spiertesten. Bij de oosterse methode betekent dat bij Franciska cupping en/of guasha.  Franciska kan haar diverse fascia release methoden in al haar behandelingen integreren, op verzoek, en waar nodig en maakt per cliënt een massage op maat.  Franciska kenmerkt zich dat zij haar kennis kan toepassen tijdens alle massages, net zoals een timmerman met zijn gereedschap.Voor de echter liefhebbers biedt Franciska ook een cupping of guasha massage aan. Dat betekent bijvoorbeeld dat je hele lichaamsdelen gecupt of schrapen (guasha) Denk dan aan rug,nek en armen of benen,

Fascia Release & Triggerpoint behandeling

De Triggermassage is een fascia release en triggerpoint behandeling waarbij ik je na afloop uitleg en voordoe hoe je je zelf thuis verder een spier kunt behandelen . Deze behandeling duurt in totaal 60 minuten.  Indien ik tijdens een andere massage triggerpoints tegenkom behandel ik deze tijdens de behandeling maar bij de Triggermassage krijgt je dus meer tools om er zelf na afloop mee aan de gang te gaan en gaan we er dus wat dieper op in...dit alles maakt je minder afhankelijk van behandelaars.

Voetreflexzonemassage

De voetreflexzonemassage is een verkwikkende & ontspannende massage van de voeten waarbij de massage afgewisseld wordt met pressie/druk op de meridianenreflexzones die volgens de leer van de acupunctuur op de voet liggen. Door het masseren van deze meridianenreflexzones op de voet gaat er een stimulerende werking uit naar het corresponderende orgaan en/of lichaamsdeel. Het doel van deze massage is het lichaam weer in evenwicht te brengen en je een aangename ontspanning te laten ervaren. Bij de voetbehandeling zit je,  in lang-zit, volledig gekleed en ontspannen op de massagebank en ben je warm toegedekt. De voetreflexzone massage kan ook worden toegevoegd aan een deel- of algehele massage.  Deze massage is ideaal voor mensen die geen algehele massage kunnen ontvangen of niet van olie op het lichaam houden.

Stoelmassage op maat

De Stoelmassage op Maat wordt uitgevoerd in 25, 30 tot 60 minuten. Je kunt kiezen uit een stoelmassage aan huis, op de werkplek op kantoor en/of tijdens zakelijke (sport)evenementen. Het is een drukpuntmassage over de kleding heen en is werkelijk ideaal om in korte tijd een effectieve weldadige massage aan te ontvangen. Franciska heeft twee aanvullende stoelmassage specialisaties gevolgd waardoor ze een stoelmassage op maat maakt waarbij op verzoek ook de benen gemasseerd worden en rek en strekoefeningen gedaan kunnen worden.

De FZH Stoelmassage op het werk is een aanrader om werknemers mee te verwennen en te stimuleren tot nog betere prestaties. Bij regelmatig aanbieden op de werkplek helpt deze massage stress te verminderen en het ziekteverzuim terug te dringen. De stoelmassage is tevens een leuke traktatie bij zakelijke evenementen, congressen en damesavonden en feestavonden om aan te bieden. 

Zwangerschapsmassage/ Massage in zijlig

De FZH zwangerschapsmassage is een ontspanningsmassage van hoofd, nek, schouders, rug, bekken, benen, kuiten, armen en handen. Tijdens de behandeling lig je op je linker en daarna op de rechterzij op de massagetafel en wordt je lichaam warm toegedekt en extra ondersteund met kussentjes. De massage wordt uitgevoerd met de handen en de onderarmen waarbij gebruik wordt gemaakt van 100 % natuurlijk massage olie van S.P. A. en voel je veel herhalende strijkende massage handgrepen. Deze rustige en veilige massage stimuleert de afvalstoffen het lichaam sneller te verlaten, het vermindert mogelijke kramp in de kuiten en eventuele klachten in het bekken en de onderrug en/of nek. Het doel van deze zwangerschapsmassage is een verbetering van de bloedcirculatie, ontspanning in lichaam en geest.

Oncologische massage/Massage bij/na kanker

Ben je in gevecht met of herstellende van kanker? Bij Franciska ben je in gediplomeerde, vaardige en veilige handen. Samen maken we speciale flexibelere zorgafspraken teneinde jou de beste en veiligste massage te geven welke jou kan ondersteunen in het gevecht tegen kanker en je vervolgens ook kan stimuleren met je herstel van kanker. Elke massage wordt op maat gemaakt. Afhankelijke van de fase waar je in verkeerd kan deze massage bestaan uit een algehele zachte massage op de tafel maar ook uit uit een heel zachte hand of voetmassage, een heel zachte aanraking op bed of de eigen bank. De cliënten van Franciska betalen gewoon dezelfde prijs voor een oncologische massage, zo probeert Franciska haar steentje bij te dragen in de maatschappij. 

 

Meer informatie over fascia release & triggerpoint therapie!


Deze masseur is gespecialiseerd in fascia release en triggerpoints;

Franciska is een fascia release & triggerpoint behandelaar opgeleid door Triggerpointcoach. Een Triggerpoint behandelaar heeft als doel om cliënten te behandelen en tevens te kunnen begeleiden bij de dagelijkse zelfbehandeling van triggerpoints (verstopte pijnlijke knelpunten in spieren). Dat betekent niet meer en minder dan dat ik je dus behandel en indien je meer onafhankelijkheid wilt van behandelaars ook kan leren hoe je stukjes van pijnlijke spieren zelf dagelijks kunt masseren met eenvoudige massagegrepen. 

 Indien je triggerpoints namelijk dagelijks zelf ook behandeld kun je namelijk in korte tijd nog veel grotere resultaten boeken dan wanneer je het om de week of om de zoveel tijd door een behandelaar laat doen.  Ik zie het als een voorrecht om jou te mogen masseren en je triggerpoints te kunnen behandelen. Maar ik heb dus ook de knowhow om jou, indien je dat zelf graag wilt, daarnaast ook aan te leren hoe je deze triggerpoints zelf kunt leren te behandelen. 

In de opleiding tot triggerpoint behandelaar heb ik het grote belang van fascia release ontdekt. Fascia Release is het losmaken van alle bindweefsel en structuren rondom de botten en zoals  de weefsels rondom spieren, rondom de banden, verklevingen in weefsels, weefsels rondom littekens. Hiervoor zijn diverse methoden en een westerse en oosterse benadering. Voor alle methoden en benaderingen is wel iets te zeggen.

Sinds 2017 ben ik mijn kennis continue aan het verdiepen in de behandelmethodes van de fascia. Want een triggerpoint goed loskrijgen kan niet zonder het fascia ook te behandelen. Een fascia Release behandelingen is dus bij FZH Massage & Pilates gecombineerd met de triggerpointbehandeling. 

Deze materie is zo complex en er wordt hierover dagelijks nog bij geleerd dat ik de komende jaren mezelf hierin nog wel zeker verder zal blijven verdiepen d.m.v. bijscholingen. Dit zodat ik het het beste kan gebruiken en inzetten bij de juiste persoon.