FZH MASSAGE& PILATES

Gecertificeerde, veilige en vaardige sport en wellnessmassage bij jou aan huis, op het werk en op locatie in Amsterdam en de regio Noord-Holland.   Tevens pilates privé en groepslessen in heel Noord-Holland                         Tel.06-53894847      info@fzhmassage.nl          

Alle massages op een rijtje:

 Sportmassage

De FZH sportmassage behandeling is geschikt voor iedereen die met regelmaat beweegt en een echte aanrader voor de fanatieke sporter. Een sportmassage vóór een inspanning en/of sportieve prestatie stimuleert de doorbloeding wat helpt om beter te presteren. Een ontspannende sportmassage na een inspanning en/of sportieve prestatie helpt afvalstoffen sneller af te voeren waardoor het lichaam wordt gestimuleerd sneller te herstellen. Na afloop van deze massage voel je je ontspannen en zul je minder last van spierpijn hebben. 

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage, ook wel wellnessmassage genoemd, is een ontspannende, rustige en kalmerende massage die geschikt is voor werkelijk bijna iedereen. De FZH ontspanningsmassage is dan ook een echte aanrader om aan jezelf of iemand ander cadeau te geven. Door de vele herhalingen van de massage handgrepen, de aromatische oliën naar eigen keuze en de rustige wijze van masseren durven de spieren te ontspannen. Tevens wordt de doorbloeding gestimuleerd en de stofwisseling verbeterd. Gun jezelf eens moment van rust en aangename ontspanning. 

Fascia Release & Triggerpoint behandeling met aansluitend korte massage

De FZH Triggermassage is een fascia release en triggerpoints behandeling waarbij ik je na afloop uitleg en voordoe hoe je je zelf kunt behandelen met aansluitend een korte massage. Deze behandeling duurt in totaal 60 minuten.  Indien ik tijdens een andere massage triggerpoints tegenkom behandel ik deze tijdens de behandeling maar bij de Triggermassage gaan we er dus wat dieper op in..

Triggerpoints  = pijnlijke knelpunten in spieren veroorzaken hoofdpijn, pijn in nek en kaak, pijn in de onderrug, tennisarmen en carpaaltunnel-syndromen. Ze zijn de bron van de pijn in gewrichten, zoals de schouder, pols, heup, knie en enkel, die zo vaak wordt aangezien voor artritis, tendinitis, bursitis, en letsel aan de gewrichtsbanden. Triggerpoints veroorzaken ook nog vele andere symptomen, zoals duizeligheid, oorpijn, sinusitis, misselijkheid, maagzuur, hartritmestoornissen, pijn aan de geslachtsdelen en gevoelloosheid in handen en voeten. Zelfs fibromyalgie kan zijn oorsprong hebben in triggerpoints. Gelukkig komen de symptomen die door triggerpoints worden veroorzaakt voor in voorspelbare patronen. Als je weet waar je zoeken moet, zijn triggerpoints gemakkelijk te vinden en uit te schakelen. Fascia Release is het losmaken van alle weefsel structuren rondom spieren en botten. Hiertoe bestaan diverse benaderingen en behandelmethoden zoals westers als oosterse. 

Voetreflexzonemassage

De FZH voetreflexzonemassage is een verkwikkende & ontspannende massage van de voeten waarbij de massage afgewisseld wordt met pressie/druk op de meridianenreflexzones die volgens de leer van de acupunctuur op de voet liggen. Door het masseren van deze meridianenreflexzones op de voet gaat er een stimulerende werking uit naar het corresponderende orgaan en/of lichaamsdeel. Het doel van deze massage is het lichaam weer in evenwicht te brengen en je een aangename ontspanning te laten ervaren. Bij de voetbehandeling zit je volledig gekleed en ontspannen op de massagebank en ben je heerlijk toegedekt. Deze voetreflexzone massage kan ook worden toegevoegd aan een deel- of algehele massage. 

Stoelmassage op maat

De FZH Stoelmassage op Maat wordt uitgevoerd in 20 tot 60 minuten. Je kunt kiezen uit een stoelmassage aan huis, op de werkplek op kantoor en/of tijdens zakelijke (sport)evenementen. Deze drukpuntmassage gaat over de kleding heen en is ideaal om in korte tijd een effectieve weldadige massage aan te ontvangen. Ik heb in 2016 twee aanvullende stoelmassage specialisaties gevolgd waardoor ik een stoelmassage op jouw kan maken waarbij eventueel ook de benen gemasseerd worden en rek en strekoefeningen gedaan kunnen worden.

De FZH Stoelmassage op het werk is een aanrader om werknemers mee te verwennen en te stimuleren tot nog betere prestaties. Bij regelmatig aanbieden op de werkplek helpt deze massage stress te verminderen en het ziekteverzuim terug te dringen. De stoelmassage is tevens een leuke traktatie bij zakelijke evenementen, congressen en damesavonden en feestavonden om aan te bieden. 

Zwangerschapsmassage/ Massage in zijlig

De FZH zwangerschapsmassage is een ontspanningsmassage van hoofd, nek, schouders, rug, bekken, benen, kuiten, armen en handen. Tijdens de behandeling lig je op je linker en daarna op de rechterzij op de massagetafel en wordt je lichaam warm toegedekt en extra ondersteund met kussentjes. De massage wordt uitgevoerd met de handen en de onderarmen waarbij gebruik wordt gemaakt van veel olie en veel herhalende strijkende massage handgrepen. Je kiest zelf de natuurlijke aromatische olie waarmee je gemasseerd wilt worden. Deze rustige en veilige massage stimuleert de afvalstoffen het lichaam sneller te verlaten en het vermindert mogelijke kramp in de kuiten en eventuele klachten in het bekken en de onderrug en/of nek. Het doel van deze zwangerschapsmassage is een verbetering van de bloedcirculatie, ontspanning en een evenwichtig gevoel vol vertrouwen in de toekomst.

Oncologische massage/Massage bij/na kanker

Ben je in gevecht met of herstellende van kanker? Bij Franciska van FZH Sport en Wellnessmassage ben je in gediplomeerde, vaardige en veilige handen. Samen maken we speciale zorgafspraken teneinde jou de beste en veiligste massage te geven welke jou kan ondersteunen in het gevecht tegen en je vervolgens kan stimuleren bij je herstel van kanker. De massage wordt op maat gemaakt en kan bijvoorbeeld bestaan uit een heel zachte hand of voetmassage, een heel zachte aanraking of een heel zachte voetreflexzonemassage. Ik heb de specialisatie Masterclass Massage bij Kanker gevolgd bij Holos Utrecht in 2016 welke mij in staat stelt jouw veiligheid te waarborgen.  

 

Meer informatie over fascia release & triggerpoint therapie!


Deze masseur is gespecialiseerd en specialiseert zich nog steeds in triggerpoint én fascia release;

Franciska is een triggerpoint behandelaar opgeleid door Triggerpointcoach. Een Triggerpoint behandelaar heeft als doel om cliënten te behandelen en tevens te kunnen begeleiden bij de dagelijkse zelfbehandeling van triggerpoints (verstopte pijnlijke knelpunten in spieren). Dat betekent niet meer en minder dan dat ik je dus behandel en indien je meer onafhankelijkheid wilt van behandelaars ook kan leren hoe je stukjes van pijnlijke spieren zelf dagelijks kunt masseren met eenvoudige massagegrepen. 

 Indien je triggerpoints namelijk dagelijks zelf ook behandeld kun je namelijk in korte tijd nog veel grotere resultaten boeken dan wanneer je het om de week of om de zoveel tijd door een behandelaar laat doen.  Ik zie het als een voorrecht om jou te mogen masseren en je triggerpoints te kunnen behandelen. Maar ik heb dus ook de knowhow om jou, indien je dat zelf graag wilt, daarnaast ook aan te leren hoe je deze triggerpoints zelf kunt leren te behandelen. 

In de opleiding tot triggerpoint behandelaar heb ik het grote belang van fascia release ontdekt. Fascia Release is het losmaken van alle bindweefsel en structuren rondom de botten en zoals  de weefsels rondom spieren, rondom de banden, verklevingen in weefsels, weefsels rondom littekens. Hiervoor zijn diverse methoden en een westerse en oosterse benadering. Voor alle methoden en benaderingen is wel iets te zeggen.

Sinds 2017 ben ik mij daarom ook actief in het verdiepen in de behandelmethodes van de fascia. Want een triggerpoint goed loskrijgen kan niet zonder het fascia ook te behandelen. Een fascia Release behandelingen is dus bij FZH Massage & Pilates gecombineerd met de triggerpointbehandeling. 

Deze materie is zo complex en er wordt hierover dagelijks nog bij geleerd en de komende 2 jaren schat ik zo in dat ik mezelf hierin nog wel zeker verder zal blijven verdiepen d.m.v. bijscholingen. Dit zodat ik het het beste kan gebruiken en inzetten bij de juiste persoon.