FZH MASSAGE& PILATES

Gecertificeerde, veilige en vaardige sport en wellnessmassage bij jou aan huis, op het werk en op locatie in Amsterdam en de regio Noord-Holland.   Tevens pilates privé en groepslessen in heel Noord-Holland                         Tel.06-53894847      info@fzhmassage.nl          

Pilates en Sport: 

Blessure preventieve instructies en oefeningen voor thuis

Blessure preventie bestaat onder andere uit het op tijd herkennen van (beginnende) blessures en de behandeling hiervan. Zo mogelijk kan ik je helpen met klachtgerichte massagebehandelingen met als doel om het lichaam te stimuleren om volledig te herstellen. Bij elke FZH sport massage behandeling krijg je, indien gewenst, gratis blessure advies, trainingsadviezen en oefenvormen op maat.  Dit kan in de vorm van gewone oefeningen maar ook in de vorm van pilates oefeningen.

FZH Personal Pilates & Perfect Pilates: wat is het?

Wat is Pilates?

Pilates is een serie grond en mat oefeningen waarbij je je kracht, flexibiliteit en balans verbeteren. Pilates is sneller dan yoga maar langzamer dan gymnastiek. Met beide sporten heeft het wel raakvlakken.  Met pilates ontwikkel je echter lange en sterke spieren en je wil je vooral de diepe spieren rondom je bekkengordel en schoudergordel ontwikkelen en versterken wat helpt om je wervelkolom goed te ondersteunen. Hierdoor krijgt je die spieren met elegante vormen. Met pilates kun je daardoor mogelijk blessures voorkomen en is pilates daardoor een goede aanvulling op andere sporten. 

Bij pilates gaat het om concentratie en nauwkeurigheid boven snelheid en om het aanzetten voordat je de beweging start. Mat Pilates bestaat uit een serie vloeiende oefeningen die je op de grond kunt uitvoeren op een mat, je kunt het dus overal doen. Het is geen sport waar je alle kanten voor hoeft uit te rennen. 


Naast blessure preventieve instructies kun je bij FZH Massage & Pilates dus ook terecht voor Pilates mat lessen. 

Franciska geeft pilates privéles aan mensen die geblesseerd of ziek zijn, zijn geweest, of nog in gevecht zijn met. Aan mensen die de drempel over willen maar niet durven. Maar tevens geef ik veel privéles aan mensen die gewoon de puntjes op de i willen zetten om daarna beter mee te kunnen komen in een groepsles. Vooral pre en postnatale begeleidingen doet Franciska veel en vaak.

Tevens geeft Franciska ook groepslessen in pilates studio's, buurthuizen en op sportscholen. Franciska komt bij jou op locatie, aan huis of op het werk. En dat op het moment dat het jou uitkomt. Dat scheelt haasten en voorkomt stress en maakt het gemakkelijker voor je om je doelen te behalen! Tevens verlaagt het de drempel om terug in te stromen bij een groepsles indien je met een langdurige blessure of ziekte kampt.Privé sportles in de vorm van Personal Pilates

'Ik heb gemerkt dat sommige mensen na een langere blessure of ziekte het soms heel moeilijk vonden om weer aan het sporten te gaan. Samen bouwen we de kracht rustig op zodat je het sporten weer durft op te pakken en na een paar maanden misschien wel de overstap naar een groepsles of de sportschool wel durft te maken.'

Personal pilates les in kleine groepjes (duo of meer)

'Wil je liever pilates les volgen samen met een paar vriendinnen, vrienden of collega's? Dat kan ook. Spreek af met een paar vrienden en ik kom naar jullie toe. Zo deel je de kosten en heb je samen privé-les, heel veel lol en de steun van elkaar en help je elkaar om weer in korte tijd in vorm te komen!'

Perfect Pilates groepsles en waarnemingen

'Zoek je een vervanger in sport/pilates school/perfect pilates matles? Net zoals in de yoga zijn er ook in de pilates wereld diverse stromingen. Voor alle is wel iets te zeggen. Daarom ben ik gediplomeerd in zowel Perfect Pilates als de Traditionele Pilates volgens de Romana Principes. Ook hier zijn telkens weer nieuwe ontdekkingen doordat we steeds meer leren over het menselijk lichaam en daarom volg ik ieder jaar bij en na scholingen zodat ik een hoogwaardige leuke pilates les op elk niveau kan aanbieden zodat alle cursisten met een goed gevoel naar huis gaan. Ik geef ook graag waarnemingslessen. 'Pilates groepslessen actueel:

  • Elke maandag om 09.00 uur bij Sportstudio te Landsmeer
  • Pilates Studio Tanja Sports ' The House of Pilates ' te Wormerveer elke woensdagmorgen 09.00 en 10.15 uur en diverse andere inval pilates lessen wisselend per week en maand. 
  • Elke donderdag om 09:30 uur bij Sportschool Anytime Fitness Amsterdam Noord
  • Diverse incidentele inval en waarnemingslessen in Amsterdam en Noord-Holland