MASSAGE EN PILATES BIJ JOU AAN HUIS & OP LOCATIE

Gecertificeerde, veilige en vaardige sport en wellnessmassage bij jou aan huis, op het werk en op locatie in Amsterdam en de regio Noord-Holland.   Tevens pilates privé en groepslessen in heel Noord-Holland                         Tel.06-53894847      info@fzhmassage.nl          

Bij FZH Massage en Pilates biedt naast blessure preventieve instructies ook Pilates. Dit kan zijn pilates bij jou aan huis, pilates-privéles of pilates groepsles. Pilates bij jou aan huis op het moment en de dag dat het jou het beste uitkomt.  Zo wordt het gemakkelijker om weer aan je conditie te werken! 


Behalve voor blessure preventieve instructies kun je bij FZH Massage & Pilates ook terecht voor Pilates mat lessen. Zowel in groepsles verband als ook privéles of les in zeer kleine groepjes.

Franciska geeft pilates privéles aan mensen die geblesseerd of ziek zijn, zijn geweest, of nog in gevecht zijn met kanker maar nog niet direct naar de sportschool kunnen of durven of willen.. 

Privé pilates is zeer geschikt voor mensen die de drempel over willen maar niet durven doordat ze zo verzwakt zijn of zo lang niet meer gesport hebben. Franciska komt bij jou langs, aan huis of op het werk. En op het moment dat het jou uitkomt. Dat scheelt haasten en voorkomt stress en maakt het gemakkelijker voor je om je doelen te halen! 

Ook privéles voor ieder die gewoon eens de puntjes op de i wil zetten om daarna het aanzetten van de spieren en de houdingen samen door te nemen om vervolgens beter mee te kunnen komen in een groepsles. 

Dankzij recente bij en nascholingen geeft Franciska kwalitatieve, leuke en toegankelijke perfect pilates, traditionele pilates, pre en postnatale pilates, pilates bij heup, knie en pilates bij  rugklachten. 

Franciska geeft diverse soorten groepslessen in pilates studio's en sportscholen maar ook nog steeds spontane waarnemingen. Dit als doel om zoveel mogelijk verschillende cliënten te mogen les geven met allerlei talenten, blessures, begrenzingen en doelen waardoor zij alle opgedane kennis kan toepassen en kan blijven groeien in het lesgeven.

 

Personal pilates les in kleine groepjes (duo of meer)

'Wil je liever pilates les volgen samen met een paar vriendinnen, vrienden of collega's? Dat kan ook. Spreek af met een paar vrienden en ik kom naar jullie toe. Zo deel je de kosten en heb je samen privé-les, heel veel lol en de steun van elkaar en help je elkaar om weer in korte tijd in vorm te komen!'

Perfect Pilates groepsles en waarnemingen

'Zoek je een vervanger in sport/pilates school/perfect pilates matles? Net zoals in de yoga zijn er ook in de pilates wereld diverse stromingen. Voor alle is wel iets te zeggen. Daarom ben ik gediplomeerd in zowel Perfect Pilates als de Traditionele Pilates volgens de Romana Principes. Ook hier zijn telkens weer nieuwe ontdekkingen doordat we steeds meer leren over het menselijk lichaam en daarom volg ik ieder jaar bij en na scholingen zodat ik een hoogwaardige leuke pilates les op elk niveau kan aanbieden zodat alle cursisten met een goed gevoel naar huis gaan. Ik geef ook graag waarnemingslessen. '

Pilates groepslessen actueel:

  • Elke maandagochtend om 09.00 uur bij Sportstudio te Landsmeer
  • Elke woensdagochtend vast om 09.00 uur en 10.15 uur en daarnaast diverse spontane waarnemingen in de andere ochtend en avonduren bij Pilates Studio Tanja Sports ' The House of Pilates ' te Wormerveer
  • Elke donderdagochtend om 09:30 uur bij Sportschool Anytime Fitness Amsterdam Noord.

 

 

 

 

Blessure preventieve instructies en oefeningen voor thuis: wat is het?

Blessure preventie bestaat onder andere uit het op tijd herkennen van (beginnende) blessures en de behandeling hiervan. Zo mogelijk kan ik je helpen met klachtgerichte massagebehandelingen met als doel om het lichaam te stimuleren om volledig te herstellen. Bij elke FZH sport massage behandeling krijg je, indien gewenst, gratis blessure advies, trainingsadviezen en oefenvormen op maat.  Dit kan in de vorm van gewone oefeningen maar ook specifiek in de vorm van pilates oefeningen.

Pilates & Perfect Pilates: wat is het?

Pilates is een serie grond en mat oefeningen waarbij je je kracht, flexibiliteit en balans verbeteren. Pilates is sneller dan yoga maar langzamer dan gymnastiek. Met beide sporten heeft het wel raakvlakken.  Met pilates ontwikkel je echter lange en sterke spieren en je wil je vooral de diepe spieren rondom je bekkengordel en schoudergordel ontwikkelen en versterken wat helpt om je wervelkolom goed te ondersteunen. Hierdoor krijgt je die spieren met elegante vormen. Met pilates kun je daardoor mogelijk blessures voorkomen en is een goede aanvulling op andere sporten. 

Bij pilates gaat het om concentratie en nauwkeurigheid boven snelheid. Het gaat om het aanzetten van spieren voordat je de bewegingen start. Mat Pilates bestaat uit een serie vloeiende oefeningen die je op de grond kunt uitvoeren op een mat, je kunt het dus overal doen. Het is geen sport waar je alle kanten voor hoeft uit te rennen. 

Het verschil tussen traditionele pilates en perfect pilates is dat traditionele pilates ooit echt ontworpen is vooral gericht op dansers en dus echt voor topsporters is. Perfect Pilates is ontwikkeld door en met fysiotherapeuten en past zich meer aan aan de begrenzingen van de gewone normale mens, de amateur sporter die te maken heeft met begrenzingen door genen, leefstijl of blessures en littekenweefsel. Beide hebben heel veel raakvlakken en het verschil merk je vooral zodra je geblesseerd bent of begrenst wordt.